

# **Women in Infrastructure** Leadership

Course Agenda

# DAY 1:

9:00 am Arrival (30 mins) 9:30 am Welcome (10 mins) 9:40 am Course Commence (80 mins)

## Introduction (10 mins)

- Why we are here
- Contributing
- · Course Overview: Outcomes & What to expect · Facilitator introduction

# Section 1 – Culture Upgrade (20 mins)

- Infrastructure Culture, Challenges & Women's Patterns
- What female leaders in the industry say

## Interactive 1 – Agents of Change (30 mins)

Evaluate how the patterns discussed and evaluate how they might be impacting their careers and professional life.

• Who's in the room

## Section 2 - Emotional Intelligence (20 mins)

- Leadership and Emotional Intelligence
- The importance of navigating emotions
- · Working with fear and limiting beliefs

# **11:00 am** Morning Tea (15 mins)

**11:15 am** Course Recommence (75 mins)

#### Interactive 2 - Emotional Self-Management (40 mins)

Practice bringing up different situations to stimulate, feel and process different emotions.

#### Section 2 - Emotional Intelligence (35 mins)

- The link between emotions, needs & boundaries
- · Getting our needs met basic and higher-order needs

#### 12:30 pm Buffet Lunch (30 mins)

1:00 pm Course Recommence (105 mins)

#### Interactive 3 - Belief Management (40 mins)

Identify and reframe limiting beliefs that affect their professional life and leadership capacity.

Section 2 - Emotional Intelligence (10 mins) Cont. Leadership anchored in self-awareness, self-love, authenticity

#### Interactive 4 - Your Vision & Legacy (45 mins)

Connect and tap into the bigger picture of your life, your purpose, strengths, & passions.

#### Section 3 – Your Personal Brand as a Leader (10 mins)

· Leadership anchored in self-awareness, self-love, authenticity

# 3:00 pm Women's Panel Discussion (60 mins)

- Challenges & fears they had to overcome
- Pathways, roles progress in the industry
- Barriers that prevent them from moving forward
  How does one come by CEO experience to become a CEO?
  - · Stories of other women in the industry
  - O&A





# DAY 2:

9:00 am Course Commence (120 mins)

# Interactive 5 – Mingling & Integrating (15 mins)

Women get to refresh and discuss learnings from yesterday's session.

# Section 4 - Self-Advocacy (35 mins)

- Self-advocacy, your personal brand & showing up your vision
- Communicating upwards
- Negotiation skills & assertive communication

# Interactive 6 – Asking Big (70 mins)

Prepare and role play powerful negotiation practices.

**11:00 am** Morning Tea (15 mins) **11:15 am** Course Recommence (75 mins)

# Section 5 – Your Support Network (40 mins)

- Creating a powerful support network & finding allies
- Types of relationships
- Creating & nurturing the right relationships

# Interactive 7 - Mapping your Support Network (35 mins)

Take inventory and map the stakeholders, assess their current network & understand gaps in their support system.

## 12:30 pm Buffet Lunch (30 mins)

**1:00 pm** Course Recommence (60 mins)

## Section 6 – Creating your Future (30 mins)

· Reflections and recap in order to begin the next interactive

# Interactive 8 - Aligned Goal-setting (30 mins)

Create a personal development plan with goals, actionable items and support system plan.

# 2:00 pm Course Recap (30 mins)

2:30 pm Afternoon Tea 3:00 pm Close

\* \* \*